Robotfågeln som gör rullatorn mer intressant

Ja, visst är det alltid härligt att höra fåglarna ute i trädgården där de sitter på trädgårdsmöbler och utemöbler och sjunger fina trudelutter om solens skönhet och dagarnas magi, men robotfåglar är ändå lite vassare. Pensionärerna som har fått testköra sin rullator med en robotfågel håller med om detta. Produkten kallas för Walker Squaker och fästs på rullatorns handtag med stark kardborre.

Walker Squaker har utvecklats av det amerikanska företaget Ageless Innovation och denna animatroniska robotfågel finns till för att påminna pensionärer om att använda sina rullatorer. Under promenadens gång kvittrar robotfågeln och ger användaren sällskap och lite underhållning på samma gång. De sjunger flera olika sånger och sprider lite glädje i vardagen.

Produkten blir lite mer intressant när man inser att uppfinnaren själv är 93-åriga Rita Melone, som själv ansåg att hon behövde lite extra motivation (och en påminnelse) för att använda rullatorn oftare. Hon, liksom många andra pensionärer, älskar fåglar och Walker Squaker kommer först ut i två modeller: röd kardinalfågel och blå fågel. De är riktigt söta och kan inspirera både leenden och skratt för de äldre som inte har möjlighet att ha husdjur längre eftersom de kräver både vård, mat, lek och motion.

Walker Squaker har inga behov alls förutom nytt batteri då och då, vilket gör det till en väldigt lätthanterlig och tacksam kompanjon på promenaderna. Och visst har vi väl alla önskat att vi kunde få hålla en fågel i handen en vacker dag, och nu när det (nästan) möjligt, i alla fall om robotar räknas!