När tekniken strular

Det händer ibland att tekniken inte är som man själv vill. Detta kan vara otroligt jobbigt, det speciellt om det inte finns en logisk förklaring till varför det strular eller helt plötsligt slutar fungera. Du känner säkert igen dig och vet hur irriterande det kan vara när något sådant händer. Och det första du tänker på är kanske att skrika och bli arg för att det inte fungerar. 

Men sanningen är att det inte hjälper att bli arg eller irriterad. Om du får dessa känslor när tekniken inte gör som du vill så är det bästa du kan göra att andas. Ta några djupa andetag, kanske gå ifrån rummet en liten stund och samla tankarna lite. På så sätt kan du komma tillbaka och reagera och agera mer hjälpsamt så att problemet blir löst.

Vad som funkar

Det kanske mest självklara som brukar lösa problemen är att stänga av den teknikpryl som inte fungerar som vanligt. Eller att dra ut kontakten, vänta en liten stund och sen sätta tillbaka den i uttaget igen. Dock är detta något som inte många tänker på när de är mitt uppe i situationen och känner irritationen komma. 

Så när saker strular är det första du ska testa att slå på och av. Och om inte det funkar kan du gå vidare med att googla vad som kan vara fel eller ringa en support för att få hjälp och vägledning. Alltså hjälper det inte att bli arg eller irriterad – det gör bara saken värre.